Social media voor juristen

Juristen zijn naar verluidt de meest conservatieve mensen in Nederland (na bankiers). Daarom was het des te leuker om aan een enthousiaste groep juristen een workshop te geven over social media.

Nee, dit is niet de zoveelste Slideshare-variatie over social media, maar een versie die niet alleen erg interessante cijfers over het gebruik van social media geeft (maart 2011), maar ook ingaat op de negatieve aspecten die minder vaak belicht worden. En natuurlijk de mogelijkheden voor juristen om zich bezig te houden met social media. 

Ik wil graag de leden van Juvat hartelijk danken voor een erg boeiende avond en de kans om naar social media door een juridische bril te bekijken. Op jullie verzoek link ik nog naar een aantal voorbeelden voor social media richtlijnen en hier nog meer.

Voor de niet-juristen denk ik dat dit ook een interessante presentatie kan zijn: voor mij was de grootste ontdekking dat social media nu al zo’n geaccepteerd deel is van ons dagelijks leven, dat zelfs rechters ze vrijwel gelijk stellen als een handeling in het “normale” maatschappelijk verkeer. Mocht je hierover twijfelen: pas dan de volgende keer goed op met linken met de zakelijke relaties van je oude werkgever via Linkedin ;-)

 

Over Ewout Wolff

Ewout is partner en mede-oprichter van Saristos. Als online “veteraan” is hij al 19 jaar actief in online marketing & social media. Combineert enthousiasme met een pragmatische instelling. Weet visie en complexe zaken behapbaar te maken en te vertalen in resultaat.

Speak Your Mind

*